Museum

Vintage Philips Weekend

Vintage Philips Weekend in het Philips Museum

Op 6 en 7 april staat het hele Philips Museum in het teken van vintage. Verzamelaars met hart voor Philips presenteren hun mooiste objecten in deze historische locatie waar Philips in 1891 begon. Bezoekers kunnen MSX- en VideoPac games spelen, luisteren naar een dj die vinyl draait en zich neervlijen in een ouderwetse barbierstoel.

 

Verzamelingen

Diverse verzamelaars tonen hun unieke collectie Philips-producten, zoals nostalgische lampen, shavers, radio’s, tv’s, strijkijzers, pick-ups, stofzuigers en nog veel meer. “Producten die emoties en herinnering oproepen aan vervlogen tijden. Met vaak prachtig design, dat ook nu weer helemaal in is,” vertelt conservator Sergio Derks. “Tegelijk is in het museum de expositie Vinyl! te bekijken.” Omdat vinyl er is om naar te luisteren draait tijdens het weekend een dj vinyl platen uit de Philips collectie op oude Philips apparatuur. Ook zijn er optredens van een rock 'n roll dansgroep te bewonderen.

 

80 jaar PhiliShave

In 1939 bracht Philips de eerste PhiliShave uit. Een revolutionair nieuw scheerapparaat, waar mannen voor in de rij stonden. Speciaal voor de 80e verjaardag van dit scheerapparaat staat er een vintage barbier in het museum die bezoekers met de nieuwste apparatuur onder handen neemt.

Delen
Gerelateerde pagina's

Meer activiteiten