NL
EN
Museum

Bezoekersinfo
Bestel hier uw e-tickets
Bezoekersinfo
Vinyl!
Agenda Philips Museum
Agenda
Bezoekersinfo
Bezoek
Bezoekersinfo
Groepen
Zakelijk
Zakelijk

Nieuws

Nu te zien | tentoonstelling Vinyl!

 

Vinyl is helemaal terug van weggeweest. Reden voor het Philips Museum voor een oog en oorstrelende tentoonstelling over grammofoonplaten. Aan de hand van hoezen, foto’s van artiesten en enkele unieke voorwerpen toont de expositie Vinyl! een beeld van de hoogtijdagen van Philips’ muziekindustrie. Bezoekers kunnen ook zelf plaatjes draaien op een van de pick-ups.

 

Met de aankoop van een kleine platenmaatschappij in 1942 door Frits Philips startte een ondernemend avontuur dat uitgegroeide tot Polygram, een van de grootste muziekindustrieën ter wereld.

Door overnames en fusies breidde het aantal labels en artiesten in de jaren ’70 en ’80 flink uit. James Brown, Jimi Hendrix, Donna Summer, The Bee Gees, Elton John, Dire Straits en vele anderen brachten platen uit onder een van de labels van Philips/Polygram. Ook in klassiek, cabaret, chansons en het Nederlandse lied had Philips een grote naam.

 

De tentoonstelling Vinyl! in het Philips Museum is te bezoeken van vrijdag 15 februari tot 15 juli 2019.  

 

JanZwartendijk
Audiotour expositie Space Age Design in Philips Museum
Eindhoven, 5 oktober 2016 -  Het Philips Museum gaat terug naar de sixties en seventies met een tijdelijke expositie over design tijdens de hoogtijdagen van het ruimtetijdperk.

Agenda

4 t/m 10 maart | Museum Kids Factory

 

Museum Kids Factory vindt plaats op 4 t/m 10 maart. Tijdens Museum Kids Factory leren kinderen spelenderwijs meer over techniek.

 

Kinderen van 8 t/m circa 12 jaar gaan aan de slag met activiteiten zoals solderen, boren, zagen, elektronische circuits ontdekken, tekenen met een 3D-pen en constructies bouwen. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar is er een aangepast programma. Ze kunnen knutselen, tekenen, kleuren, bouwen met Philiform en hun naam laten printen met een 3D-printer.

 

Om alle kinderen persoonlijke aandacht te kunnen geven, kunnen er per sessie van anderhalf uur maximaal 25 kinderen meedoen. De kosten voor deelname zijn een entreekaart voor het Philips Museum + €2,- p.p. Voor ouders/begeleiders gelden de reguliere toegangsprijzen.

 

Er zijn ervaren vrijwilligers die de projecten begeleiden en de kinderen daarbij helpen. Let op: als ouder bent u verantwoordelijk voor uw kind. Dit betekent dat u aanwezig bent bij de activiteit Museum Kids Factory en over een geldig toegangsbewijs beschikt.

 

museum_kids_factory

Philips Museum doet mee met 'Museumschatjes'

 

Binnen het onderwijsproject Museumschatjes gaan basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 in klassikaal verband naar een museum. Aan de hand van het lesmateriaal wordt op school het museumbezoek voorbereid. Wat is erfgoed? Waarom is het belangrijk om dingen te bewaren? Vervolgens gaan de leerlingen op zoek naar de waarde van museumschatten in het Philips Museum.

 

Videos

De Lamp

Het Philips Museum presenteert de korte voorstelling 'De Lamp'.

High Lights

'HighLights' Philips Museum

Beleef de 'HighLights' van het Philips Museum.

Twitter